За сайта

Global news е новинарска агенция, която се стреми да предава напълно обективно, истинно и независимо инфорация от случващите се събития в страната и по света, както и да дава обективна оценка на последните. Медията е място за независима журналистика, както от силните на деня, така и от политическото статукво. Тук трибуна намират политолози, политици, хора на изкуството и духа, както и всички, които имат какво да кажат. В медията могат да бъдат прочетени конструктивни коментари и отлични анализи на политическата, бизнес и икономическа среда в страната, на Балканите и Европа, както и в света.

В Global news работят утвърдени имена в журналистиката, както и хора, които се открояват със своето свободолюбие и желание да могат откровено и напълно свободно да споделят мнението си и своето виждане за света.

За да не бъде България на 111 място по свобода на словото, трябва да започнем сами да отстояваме възможността да казваме това, което мислим. За това и Global news може да с нарече напълно свободна и независима медия. При нас няма да прочетете пикантерии, жълти новини или пък спекулативни информации. Ще може да се информирате за събитията такива каквито са, а оценките оставяме на самите вас, защото вярваме, че една медия бива успешна само, когато вярва напълно на своите читатели. Задачата ни е да ви информираме за всичко, а от вас зависи дали ще използвате информацията конструктивно.

Борбата с фалшивите новини ще ни бъде приоритет, защото смятаме, че лъжата е основната причина за ниското доверие на българите в средствата за масова информация.

В Global news ще прочетете както политически, икономически, бизнес и новини с обществено значиние, така и ще се задълбочите в дебрите на вярата, духовността и културата. Тук място намират изявени творци, духовници и хора на духа, които се чувстват спокойни да споделят и подпомагат публиката ни.

Нас ще ни има, докато ви има и вас.