Най-успешният пилот в историята на Формула 1 – Михаел Шумахер, е бил приет в понеделник следобяд в парижката клиника Жорж Помпиду за да бъде подложен на лечение със стволови клетки, съобщи в-к Паризиен. 7-кратният световен шампион е бил транспортиран при най-строги мерки за сигурност от дома си в Швейцария. Терапията, която има за цел засилване на имунитета, ще бъде проведена под наблюдението на световно известния кардиолог д-р Филип Менаше. Според неофициална информация това е трето посещение на Шумахер в клиниката и става дума по-скоро за периодична манипулация, а не за спешен случай, както първоначално написаха френските медии.
През зимата на 2013 г. бившият пилот изпадна в кома за няколко месеца след като падна и си удари главата по време на ски ваканция във френските Алпи. След инцидента семейстовото му го скри от общественото внимание и какво е състоянието на германеца и до днес остава загадка. В имението му в Швейцария той е посещаван само от най-близики приятели, които също отказват да дават подробности пред медиите. Все пак бившият му шеф във Ферари – Жан Тодт, неотдавна разкри, че Шумахер продължава да следи Формула 1 и наблюдава състезанията по телевизията в компанията на своите близки.
Германецът, който през януари навърши 50, продължава да държи рекордите за най-много титли и най-много победи в историята на Формула 1.

Снимка: Ройтерс